Share This Post

Főoldali cikk / Technology

Te is utálsz tanulni?

Te is utálsz tanulni?

Téged is nyaggatnak otthon, hogy tanulj? A család szinte könyörög, hogy csináld már meg végre a házit? Unásig hangoztatják, hogy a tanulás az első? Ha leülsz tanulni, csak nézelődsz körbe-körbe, aztán találsz valami érdekesebbet, mint a lecke?

Nincs kedved tanulni, mi?
Én tudom miért!

Azért nem szeretsz tanulni, nem szereted az iskolát, a tantárgyakat, mert szerinted nincs értelme az egésznek.

Nem érted miért kell neked olyan dolgokat megtanulni, aminek nem veszed hasznát az életben. Nem érted miért kezdődik olyan rohadt korán az első óra, és hogy miért kell egész délután a suliban dekkolnod, miközben kint k.va jó idő van.

Azért nem érted, mert tényleg nincs értelme!

De sajna ki kell ábrándítsalak, mert öregem, ez van. Ez a rendszer, amiben élsz, ezek a szabályok. És ez később sem jobb pl. állami szférában nem lehet a munkahelyről hamarabb eljönni, csak azért mert már elvégezted a munkát vagy olyan dolgokat is meg kell tegyél, amit nem szeretsz.

Végül is az iskola felkészít, hogyan legyél jó robot.

DE! Ez rajtad áll, hogy megváltozik-e. Te és a többi fiatal változtatjátok meg ezt az értelmetlen rendszert.

Nah, ezért kell, hogy tanulj. Tanulj sulis dolgokat, hogy meglegyen az érettségid. Ha akarod, ha nem ez szükséges a továbblépéshez és ahhoz, hogy tegyél azért, hogy a te gyerekednek ne legyen ilyen élete.

Nem leültetni, betörni kell téged, hanem emelni és hagyni kibontakozni, hogy szárnyalni tudj, hogy sikeres boldog ember legyen belőled, ne pedig egy mókuskerékben robotoló, manipulálható életunt gép.

Ne a vizsgák, dolgozatok miatt tanulj, hanem hogy olyan életed legyen, amilyet akarsz. Lebegjen előtted a cél, és lehet, hogy fogcsikorgatva, de már motiváltan fogsz nekiállni a hülye kémiának vagy felkelni hajnalban. Én ebben tudok neked segíteni. Van egy saját módszerem, amivel könnyen és egyszerűen lehet tanulni, magamon teszteltem le először, mivel engem sem lehetett „leültetni” tanulni. Azóta több száz diáknak megtanítottam már, és nekik hawaii, dizsi, napfény ☺

shutterstock_379989535Kérdezd meg magadtól, Te milyen életet szeretnél? Képzeld el és aztán tegyél érte! Nyeld le a békát, azaz fizesd meg az árát! Lehet az ára a gimi vagy a fősuli és a sok zagyva tárgy és megkeseredett tanár. Tedd magad töltőre és mindig higgy magadban! Ha ezt ki akarják nevelni belőled, sose hagyd! Hiszen a siker nem más, mint hogy hiszünk magunkban!

A tanulás nem rossz, sőt! Nem a tanulás a hibás, hanem a rendszer! Tanulj minél többet, de ne csak sulis anyagot! Tanulj arról, ami érdekel, amit szeretsz és legyél szakértő a saját területeden. Én nem tudtam volna egyből a suli elvégzése után emberekkel foglalkozni pszichológusként, ha nem olvastam volna magamtól el egy csomó könyvet.

shutterstock_403790431

Egész életünk egy nagy tanulás. Ismerd meg először önmagad és válj jó emberré, majd ismerd meg a világot és hozd ki belőle a legtöbbet, majd vigyél értéket az emberek életébe és mutass példát! Ha nő vagy, tanulj meg másokról gondoskodni, ha férfi vagy válj férfivá, és változtasd meg ezt a megnyomorító rendszert!

 

Ui: Ha érdekel, hogyan tanulj kevesebbet, és kapj jobb jegyeket kattints IDE! /link: http://www.andrasibetty.com/pszichologiai-szolgaltatasok/tanulas-stressz-nelkul//

Andrási Betty, pszichológus

Betty

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Lost Password

Register