Share This Post

Egyéb

Bushido Kempo Akadémia Eger

Bushido KEMPO Akadémia

KEMPO egy komplex harcművészet/küzdősport, mely magába foglalja a test fizikális fejlesztését, az elme és a lélek felkészítését egy küzdelemre, legyen az egy utcai önvédelmi helyzet, vagy egy verseny küzdelem.
Az edzéseken a tanítványok elsajátíthatják az ütés, rúgás, továbbá a dobás és földharc technikáit, melyeken kívül a Kempo formagyakorlatokkal,valamint önvédelmi szituációk kivédésének gyakorlásával is fejleszti őket.
A Kempo-ban lehetőség van megfelelő felkészültség és edzéslátogatottságot követően övvizsga letételére, továbbá különféle versenyeken történő indulásra. A versenyek során technikai (önvédelem,formagyakorlat stb.), illetve küzdelmi számokban (full-contakt, pusztakezes küzdelem, földharc stb.) mérettetheti meg magát az ember.
Egerben 2001 óta van jelen a Zen Bu KanKempo, mely edzéseket Tar László indította el. A klub kezdetben a Kyoshi Papp Valér 5.dan mester budapesti, Bushido Kempo Karate Sportegyesülethez tartozott.

Laci 2006. évi távozásával az edzői űrt Nagy Ferenc Jácint töltötte be, aki megalapította a saját egyesületét Agria Kempo S.E. néven. 2010-ben döntöttem úgy, hogy elindítom ’Eger Nap Gyermekei Dojo’ néven a gyerekedzéseket. Nagy Ferenc Jácint és Nagy Gergely segítsége nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Az edzések tartásához ezt követően szinte azonnal csatlakozott Sztrancsik Balázs, aki azóta is az egyik fő alappillére az egyesületnek. 2014-ben érett be minden annyira, hogy szakosztályból saját egyesületté nője ki magát a klub, így Bushido Kempo Akadémia S.E. néven, a kezdeti Bushido szellemét szem előtt tartva alapítottam meg az egyesületet. Sztrancsik Balázs és Szabó Zoltán vezetésével Noszvajon alakult már saját szakosztályunk.
Az egyesület sikeressége és népszerűsége évről évre növekszik, mely annak is köszönhető, hogy kitűnő edzők segítik időnként ill. állandó segítséggel az edzések tartását!

Stregova Zsolt 2.Dan

A Bushido Kempo Akadémia vezetőedzője

15 vb-érem és 31 ob-medál

Kilenc arany-, öt ezüst-, és egy bronzérmet szereztek az egri Bushido Kempo Akadémia indulói a Caldas da Rainha városában rendezett vb-n. A 40 nemzet 2500 versenyzőjét felvonultatott portugáliai rendezvényen Stregova Zsolt tanítványai a következő kategóriákban állhattak dobogóra. Tóth Gábor, gi: 1. hely, no gi: 1., önvédelem: 1., pusztakezes: 2. Berta Gergely, no gi: 1., Gi: 2., K1 küzdelem: 2., önvédelem: 2. Hegyi Árpád, no gi: 1., gi: 2., önvédelem: 3. Gyenes Ádám: gi földharc: 1. Maróthy Mihály, no gi: 1. Pék Boglárka, gi: 1., no gi: 1., önvédelem: 4.
 A székesfehérvári ifjúsági, junior és felnőtt ob-n 15 első, 12 második és 4 harmadik helyezést gyűjtöttek az egriek.

Forrás: www.heol.hu

 

15 vb-érem és 31 ob-medál

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Lost Password

Register