Share This Post

Entertainment / Kiemelt

Önismeret INGYEN!

Önismeret INGYEN!

Az önismeret egy olyan szó, amely sose megy ki a divatból! Nagyon jól is van ez így, hiszen az önmagunk megismerésének a folyamata, az egyik leghosszabb, de szerintem egyben legjobb hobbi a világon. Azonban ez is, mint bármelyik hobbi a világon lehet iszonyatosan drága, és akár szinte ingyen is.

Mondok most Neked egy ingyenes lehetőséget! Nah, mi lehet ez? Hát most is azt teszed! ☺

A válasz: OLVASS SOK CIKKET!glasses-1246611_1920

Ugyan olyan hatékony pusztán cikkek által megismerni önmagunkat?

Nos, pszichológiai kutatások kimutatták, hogy önismerethez kapcsolódó cikkek egyfajta ajtónyitogatóként működnek önmagunk megismerése felé. Egy-egy jól eltalált szó, ránk illő idézet, elgondolkodtató kérdés vagy épp gyakorlati tanács segít bennünk beindítani azt a motort, amellyel önmagunk felé száguldhatunk.

Sőt, egy-egy jól betalált mondat akár meg is változtathatja az életedet.

Nekem is ez a célom, minden egyes billentyűpötyögtetéssel közelebb vinni Téged az önismeret felé, és afelé, hogy nagyszerű életet élj.

Hogyan válasz olyan cikkeket, amelyek növelik az önismeretedet, és melyeket kerüld el nagy ívben?

 1. Először is NE HIGGY EL MINDENT, csak azért mert le van írva!

Nagyon sok kamu cikk van, kamu szakemberekkel, kamu termékekkel, kamu hírekkel, kamu információknak. Kiknek és miért írták ezeket? Ezeknek a cikkeknek a célja a félelem felkeltése, hatásvadászat vagy a pénz kicsalása. Sok jó szakember írt már kamu cikket, csak hogy bebizonyítsa, az emberek mindent elhisznek, ha le van írva. Te ne legyél köztük. Van egy mondás a mesék végén, amit itt is alkalmazhatsz: „és ha nem hiszed, járj utána”.
monkey-1059126_1920

 1. Ne dőlj be a nagyon hangzatos, ígérgető címeknek: …és ami aztán történt, azt nem hiszed el 😀

Ezek a cikkek csak arra mennek, hogy minél több megosztást kapjanak, nem pedig, hogy téged fejlesszenek. Felejtsd el őket, ne legyél birka, akit úgy terelnek, ahogy akarnak.

 1. Tudd meg, hogy ki írta a cikket.

Aki nem vállalja fel az arcát vagy legalább a nevét, abban ne bízz. Sőt a legjobb, ha utána tudsz nézni ki fia borja az illető. Pl. vannak-e más írásai, videói, honlapja stb.  

 1. Olvass olyan szakembertől, aki hiteles a számodra és adakozó szemléletű.

Mit jelent ez? A kinézete, személyisége és az élete is tükrözi azt, ami az írásaiból átjön. Vizet iszik és vizet is prédikál típus. Adakozó pedig azt jelenti, hogy ad. Odaadja neked, amit tud, nem tart vissza infót csak azért, hogy fizess érte. Aztán eldöntheted, hogy szeretnél-e még tőle tanulni.

Válasz olyan hiteles cikk írót, akit szeretsz vagy kedvelsz és bízol benne.

Vele szemben már kevésbé kell óvatosnak lenned, de azért járj nyitott szemmel.

Ha megvan egy-két ilyen számodra hiteles tanító, akit kedvelsz és bízol benne, akkor nem kell az összes cikkjét elolvasnod ahhoz, hogy közelebb kerülj önmagadhoz. Válaszd ki a megérzéseidre hallgatva, hogy mire van éppen szükséged. Segíthet ebben a cím vagy a kép is. De pl. én szoktam olyat csinálni, hogy kérek egy olyan írást, amire éppen szükségem van, és egyszer csak megjelenik pl. átküldi valaki vagy érzem, hogy hova kell kattintsak. Ez nem vihet félre, ha a szíved vezet.  

Miben segíthet egy jó cikk?

 • elindíthat a személyiségedmegismerése felé
 • megláthatod azokat az összefüggéseket, amelyeket eddig nem értettél
 • megdöbbentenek, szórakoztatnak és elgondolkoztatnak is egyben
 • tele vannak hasznos infókkal, már csak rajtad múlik, hogy alkalmazod-e
 • nyitottá és kíváncsivá tesznek új témák, területek iránt
 • segítenek más nézőpontból tekinteni önmagadra és a problémáidra egyaránt
 • megtudhatod, hogy nem vagy egyedül a gondjaiddal
 • közelebb visznek egy nagyszerűbb élet felé

Ha már Te is írtál cikket vagy tanulmányt, akkor bizonyára tapasztaltad, hogy egy-egy iromány szerkesztéssel együtt órákon át készül. Sőt gyakran megelőzi egy akár több napos brainstorming is, hiszen lehet épp a postán várakozva pattan ki a szakember fejéből az, hogy mit adhatna az olvasónak azért, hogy boldogabb legyen, választ kapjon az életét érintő kérdésekre vagy épp, hogy pusztán jobban megismerhesse önmagát.

reading-1698771_1920

De ahogy egy cikk elkészítése több órába telik, úgy a cikken való töprengés és önismereti munka még ennél is hosszabb lehet, főleg ha az beindított benned valamit. Ha pedig „beindultál”, ne állítsd le magad, hanem folytasd az önismereti utadat!

Ha szeretnél az olvasáson kívül más önismereti módszert kipróbálni, akkor néz körül az oldalamon!

Ingyenes pszichológiai tanácsadás, családállítás, e-bookok

Szerző: Andrássy Betty

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Lost Password

Register