Share This Post

Fashion / Főoldali cikk / Kiemelt

Hogyan adjuk el a ruháinkat online?

Hogyan adjuk el a ruháinkat online?

Biztos nektek is millió olyan ruhátok van amit nem szerettek, már unjátok vagy csak újat szeretnétek és nem ártana pénzt is szerezni a shoppingra. Ilyenkor jön a remek ötlet, hogy el kellene adni a régi ruhákat és máris meg lenne a pénz az újra. Na igen, de hogyan?


1, Számos oldalon hirdetheted a megunt ruhákat. Felteheted a saját Facebook/Insta oldaladra ha úgy érzed elég sok ismerősöd van és vevők a használt ruha vásárlásra. Regisztrálhatsz online piac oldalakon, itt azonban óvatosnak kell lenned.  Ha nem muszáj ne adj meg telefonszámot, inkább e-mail címet mert az írott szónak nyoma van ha később vita akadna. Ha valaki pedig nem jó szándékkal közelít könnyebb blokkolni is. Érdemes kipróbálni a Facebook Market funkciót és az adás-vételi csoportokat is.


2, Fényképek: A ruhák mindíg jobban mutatnak felvéve. Ha van egy olyan barátnőd aki vállalja a modellkedést akkor szuper képeket készíthetsz, esetleg Te is lehetsz a modell. Ha féltek, hogy visszaélnek a képeitekkel akkor mindenképp tegyetek egy matricát az arcotok helyére, vagy egyszerűen satírozzátok ki azt! Itt is igazak a agyon szajkózott szelfi szabályok! Igyekezettek éles képet készíteni, ami nem sötét és lehetőleg ne legyen a fotózásra váró ruha kupac a háttérben. A fotó alapján dönti el a vevő, hogy tetszik e neki a ruha, így próbáljátok minél csábítóbbá tenni. (Szép háttér, esetleg szabadban fotózva, jó fények, hozzá illő kiegészítők stb) Lehetőleg több szögből fotózd be a ruhát, előröl és hátulról minimum.

3, Árak: Ne legyen túl olcsó, sem túl drága. Ha postázod, akkor számold bele az árba a csomag küldés árát és mondd, hogy ingyenes postázással! (jó régi marketinges trükk) Kérhetsz előre utalást vagy postai utánvétet. Az utalásnál ugye megadod a számlaszámot, a számla tulajdonos nevét és ha megjött az összeg mész a postára és feladod a csomagot. Utánvétes csomag esetén a vevő a postásnak fizet és Te később kapod meg a pénzt. Általában ezt is utalják, vagyis jó ha van bankszámlád. A vevők azonban biztonságosabbnak ítélik meg ha csak akkor fizetnek ha a kezükben a csomag.


4, Hirdetés: Egy jó szöveg sokat segít a tuti kép mellé. Lehetsz vicces, őszinte, tárgyilagos. Ha a szöveg minden fontos infót tartalmaz akkor kisebb eséllyel árasztanak el kérdésekkel. Tartalmazza a szöveg az állapotát a ruhának, a méretet, a márkát, az árat, a fizetési és szállítási infókat. A csalogató részt tedd előre és emeld ki nagy betűkkel.

5, Egyebek: Manapság szinte mindent el lehet adni. Ha nem ruháról van szó, a gyerekkori játékokat, könyveket, sí felszerelést bármit pénzzé tehettek online amire már nincs szüksége a családnak. Ami pedig végképp nem talál gazdát akkor az ország több pontján el is adományozhatjátok a rászorulóknak. Közeledik a tél, az állatmenhelyek is szívesen fogadják a takarókat, párnákat.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Lost Password

Register