Share This Post

Kiemelt Híreink / Technology

FacePolice – Álláskeresés

FacePolice – Álláskeresés

Manapság már aki nincs Facebookon az nem is él. Igaz, hogy lassan terjed a trend miszerint a fiatalok új közösségi oldalak felé néznek és egyre kevesebb ismerőst gyűjtenek de ez senkit nem állít meg abban, hogy komoly következtetést vonjon le az oldal használatunkból a személyiségünkre vonatkoztatva. Cikksorozatunkban ilyen helyzeteket mutatunk meg nektek, kianalizálva mit kerülj és mit használj a közösségi oldaladon bizonyos élethelyzetekben. Jöjjön az első lecke. Facebook és álláskeresés.

Az üzleti életben a gyakorlott HR-esek mellett már a legelfoglaltabb vállalkozó is ránéz a kiszemeltre Facebookon. Beadod az önéletrajzod, lecsekkolnak és ha még akkor is szimpi vagy behívnak.

 1. Adatvédelmi beállítás! Ez a pont nem csak akkor jön jól, ha állást keresel. Néhány alap adatot érdemes láthatóvá tenni magadról. HR szempontból bosszantó ha minden titkos, mert ki tudja mit rejteget az illető. Szóval vizsgáld át az oldalt, hogy látja egy idegen a profilod, és kezd el beállítani mindent. Az üzenőfalon belül is tudsz szortírozni, hogy mit lát mindenki és mit csak a haverok. (nekem ezen belül is van csoport. A kollégák is mást látnak és a közeli barátaim is) Egyszer szívás mindent beállítani, utána ha új ismerős jön egy kattintással be tudom tenni az adott csoportba.

  adatvedelem

 2. Profil kép! Millióan foglalkoztak már ezzel. Nem is sorolom mit ne! Inkább azt mondom mit igen. Kedves, mosolygós fotó, vagy valami egyedi design kép igazán jól mutat. Pláne ha kreatív munkaterületre jelentkezel. Sugalljon nyitottságot, megbízhatóságot és értelmet. (nincs csücsörítés, kidobott izmok és mellek – persze vannak olyan szakmák ahol ezek a kelendőek) Ha igán tech körökben forogsz, vagy reklám szakmában nézelődsz már profilvideód is lehet. Na ez igazán menő! (nekem csak mobilról működik) Kell mondani, hogy te legyél a fotón? És a neved a valódi legyen?

  profilkep 

 3. Borítókép! Ha az üzenőfalad jó adatvédelmi beállításokkal rendelkezik a profil és borítóképed mondd el rólad mindent. Engem kissé megilyeszt, hogy milyen az a világ, ahol nem az első kézfogás, hanem két fotó az első benyomás de ez van, együtt kell élni vele. Szóval. Munkát keresel! Nincs gyerekes idézet, partyfotó stb. Azt kell mutassa, hogy alkalmas vagy a munkavállalásra és a kreatív gondolkodásra. Ha olyan képet találsz ami tényleg kifejez téged és őszintén közvetíti a személyiséged akkor az mehet. Nos, ha ezek a tetovált, izmos sztriptíz táncos pasik és nők… én nem mondom hogy ne vállald magad, max annyit, hogy nem biztos, hogy felvesznek egy komoly multihoz gyakornoknak. A kép mindíg legyen éles, jó minőségű, de ne legyen semmitmondó. Te sem vagy az, igaz?

  borito

 4. Üzenőfal! Az adatvédelmi beállításokon már túl vagyunk. Eldugtunk minden partiképet, cicát, kutyust stb. Jól mutat néhány szakmai cikk, vagy videó. Ez jól mutatja, hogy szabadidődben is érdeklődsz az újdonságok után. Ezek minél alternatívabb forrásból valók annál jobb, így olyan mintha egy titkos világ ismerője lennél. 
 5. Adatok! Ha nem az első vagy második munkahelyed keresed ne legyen fent sok előző munkahely, mert megbízhatatlannak hisznek. Ne legyen semmi olyan bölcsesség is iskola rovatnál, hogy az élet, és társai, írtó gáz. Az előző munkahelyedet és kollégáidat sem minősítheted nyilvánosan. Gondolj bele Te milyen embert vennél fel szívesen? Milyennek kell lennie a tökéletes kollégának? Na csinálj olyan profilt magadnak. Biztos lehetsz benne, hogy meg fogják nézni. Pl, ha az USB-hez jelentkeznél ne legyen tele az üzenőfalad más energiaital fotóival. Mindenki a saját márkájához elkötelezett kollégát keres.

+1: A kiemelt fotóknál megadhatsz pár jól sikerült képet,ami mégis megmutat téged, de nem enged a kelleténél nagyobb bepillantást az életedbe. Van kutyád? Szuper, egy fotó épp elég róla. Tartós kapcsolatod van? Egy közös fotó is elfér. Érdekes hobbi? Jöhet.

plusz1

Kérdésed van? Írj nekünk és szocial média szakértőnk válaszol!

A sorozat cikkeit köszönjük: F@cekontrollnak, a social specialistának!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Lost Password

Register